تجهیز ارتش عراق به پهپاد‌های پیشرفته چینی-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

تجهیز ارتش عراق به پهپاد‌های پیشرفته چینی

منابع خبری از تجهیز نیرو‌های مسلح عراق به یک نوع پهپاد پیشرفته چینی خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۳ - ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 01
کد خبر: ۲۰۶۵۶۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ منابع خبری یکشنبه گزارش کردند که ارتش عراق به شماری پهپاد تجسسی، رزمی چینی مجهز شده است.

 عراق به نسخه صادراتی پهپاد چینی «سی اچ-۵» دست یافته است. این پهپاد چینی دارای برد بیش از ۱۰۰۰۰ کیلومتر و استقامت پرواز ۶۰ ساعته است. این پهپاد می‌تواند تا ۱۶ موشک را حمل کند و ظرفیت حمل سه تن بار را دارد.

پیشتر نیز وبگاه «دیفنس میرر» نوشته بود که عراق شمار نامشخصی پهپاد‌های تجسسی، رزمی سی اچ-۵ چینی را خریداری کرده که رقیب پهپاد آمریکایی «ریپر» هستند. عراق در ابتدا پهادی چینی سی اج ۴ را سال ۲۰۱۵ برای مبارزه با داعش خریداری کرد. این نوع پهاد‌ها قادر به حمل محموله‌هایی تا وزن ۳۴۵ کیلوگرم و ۶ موشک هستند.

نیروی هوایی عراق همچنین قصد دارد جنگنده‌های «جی‌اف -۱۷» ساخت پاکستان را با جت‌های «اف- ۱۶» جایگزین کند و دلیل آن غیر عملیاتی شدن جنگنده‌های ساخت آمریکا پس از تحویل به عراق است. پیش از این، عراق به فکر خرید هواپیما‌های روسی بود، اما با توجه به تحریم‌های سخت‌گیرانه‌ای که آمریکا علیه روسیه اعمال کرد، بغداد تصمیم گرفت با روسیه تعامل نکند.

دلایل متعددی برای پرواز نکردن جنگنده‌های اف-۱۶ عراقی وجود دارد. یکی از دلایل اصلی عدم وجود قطعات یدکی و بازآماد آنهاست. دلیل دیگر کمبود نیروی فنی آموزش دیده برای استفاده و نگهداری از این جنگنده‌هاست. نیروی هوایی عراق برای آموزش و حفظ خلبانان و تکنسین‌های ماهر با مشکل مواجه است.

جنگنده جی اف-۱۷جایگزین مقرون به صرفه با اف-۱۶ است و انتظار می‌رود عراق قابلیت دفاع هوایی قابل اعتمادتر و پایدارتری ارائه دهد. جی اف-۱۷ کمی کوچکتر و سبکتر از اف-۱۶ است. هر دو هواپیما مجهز به سامانه‌های اویونیک و تسلیحات پیشرفته هستند. / فارس

ارسال نظر